İncil'den Açık bir HATA örneği :
Matta İncilinin 27.bölümünde Yahuda İskaryot'un İsayı ele vermesi karşılığında bazı din adamlarından otuz gümüş aldığı sonraki gelişmeleriyle birlikte anlatılır.İhanet eden öğrenci Yahudanın bu davranışı yazar tarafından şöyle kaydedilmiştir :
Böylece Yeremya peygamber aracılığıyla bildirilen şu söz yerine gelmiş oldu:
İsrail oğullarından kimilerininO'na biçtikleri değerin karşılığı olan otuz gümüşü aldılar ve Rab'bin
bana buyurduğu gibi,çömlekçinin tarlasını satın almak için harcadılar. (27:9)
|
Matta incilini kaleme alan yazar kimse , bu noktada bir hata yapmıştır.
Yazar idda ettiği bildiriyi Yeremya'nın söylediğini zannetmektedir.Halbuki Yeremya'da değil Zekerya'da benzer bir ifade vardır.Yani yazar açıkça ADRES ŞAŞIRMIŞ yanlış bir bilgi öne sürmüştür.Bu hristiyanların kutsal kitap için kullandığı " her ayrıntısına kadar doğru " sloganını daÇÜRÜTMEKTEdir.
Bu tesbiti yerinden görmek için Zekerya'dan ilgili ayeti buraya asıyorum :
Onlara, ''Uygun görürseniz ücretimi ödeyin, yoksa boş verin'' dedim. Onlar da ücret olarak bana otuz gümüş verdiler. RAB bana, ''Çömlekçiye at'' dedi. Böylece bana biçtikleri parlak değer olan otuz gümüşü alıp RAB'bin Tapınağı'ndaki çömlekçiye attım.( Zek.11:12/13 ) |
Sahte bir Ön-Bildiri ! :
Hristiyanlar Zekerya'da geçen bu bölümü İsa'ya uyarlamaya çalışmış,bu cılız metinden kendilerine "Mesih'te gercekleşen bir peygamberlik" yaratmışlardır.
İncillerde İsanın otuz parca gümüşe satıldığı yazılıdır.Bunun da eski bir peygamberliğin gercekleştiğinin kanıtı olduğu idda edilmektedir.Halbuki Zekerya'yı incelediğimiz zaman böyle bir şeyin mümkün olmadığı,ortada açıkça bir düzenbazlık olduğu görülüyor.
Zekerya'da bahsedilen "otuz parca gümüş" iyi bir şeyin karşılığı olarak Zekerya peygambere verilmektedir.Zekerya bu parayı "çömlekçiye" yani "hazineye " atmıştır.
İncilde ise tek benzerlik gümüş paranın miktarıdır.Koyun sürülerini güttüğü için ödenen para İncil'de kirli,lanetli olarak gösterilmeye calışılmaktadır. Üstelik Zekeryada bu parayla tarla satıldığı anlatılmıyor.
Bu yönleriyle ortada bir ön-bildiri yani peygamberlik yoktur.Eski antlaşmada bahsedilen parayla ,beklenen Mesih arasında bir bağıntı bulunmamaktadır.En azından bu bölümde bunu söyleyebiliriz.
Konuyla ilgili Çelişki I :
Matta kitabında çömlekçi tarlasını kimin satın aldığı çok açık ve net şekilde bildirilmektedir.Matta İncilinde çömlekçi tarlasını bazı din adamları satın almıştır.
- Paraları toplayan başkâhinler...
- Kendi aralarında anlaşarak bu parayla yabancılar için mezarlık yapmak üzere Çömlekçi Tarlasını satın aldılar. -Matta 27:6/7
Öte yandan Elçiler kitabında tarlayı satın alan kişiler başkahinler değil Yahuda'nın kendisidir.
- Yahuda bizden biri sayılmış ...
- Bu adam, yaptığı kötülüğün karşılığında aldığı ücretle bir tarla satın aldı.
Mata İnciliyle Elçilerin işleri kitabı konuya ilişkin tutarsız ,çelişkili ayetler sıralamaktadır.Matta kitabında tarlayı satın alan kişiler Başkahinler iken Elçiler kitabında Yahuda'nın kendisidir.
Bu İncildeki tutarsızlığı gözler önüne sermektedir.
Konuyla ilgili Çelişki II :
Yahuda İskariot İsa'ya ihanet etmiş, bu ihanetinin karşılığında Başkahinlerden para almıştır.Yaptığı davranıştan ötürü sonradan pişman olmuş ve paraları tapınağın içindekiBaşkahinlere fırlatıp oradan ayrılmış ve kendisini asmıştır.
- Yahuda paraları tapınağın içine fırlatarak oradan ayrıldı, gidip kendini astı. - Matta 27:5
- Bu adam, yaptığı kötülüğün karşılığında aldığı ücretle bir tarla satın aldı. Sonra baş aşağı düştü, bedeni yarıldı ve bütün bağırsakları dışarı döküldü.
Üstelik ölüm şekillerine baktığımızda da Matta Yahudanın kendisini astığını söylerken, Elçiler kitabının yazarı Yahudanın baş aşağı düştüğünü bu şekilde parçalandıp öldüğünü kaydediyor.
Hristiyanların konuya verdiği cevap ise tam bir komedidir; Yahudanın kendisini asarken ipin koptuğu bu şekilde tarlada düşüp öldüğünü anlatmaktadırlar.
Halbuki tarla topraktır ve bir insan boynundaki ipin kopmasıyla baş aşağı düşüp parçalanmaz.Dolayısıyla verilen cevap ortadaki çelişkiyi de gidermemektedir.
SONUÇ:
İncil hatalı,çelişkili, tutarsız bir kitap olup, tanrısal değil insansal bir üründür.
Saygılarımla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder